Συστατικά
που χρησιμοποιούμε

ΦΡΕΣΚΟ

Στόχος μας είναι πάντα να χρησιμοποιούμε φρέσκα συστατικά με τα υψηλότερα οφέλη για όλα τα προϊόντα, τα οποία όχι μόνο πληρούν τα υψηλά μας πρότυπα ποιότητας, αλλά και ευθυγραμμίζουν την επιχείρησή μας με τις τάσεις των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και την αυθεντικότητα.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η εστίαση στην ποιότητα και τη φρεσκάδα κατά την προμήθεια συστατικών, ιδιαίτερα φρούτων για όλα τα προϊόντα μας, είναι μια αξιέπαινη στρατηγική που ευθυγραμμίζεται με την παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας.

  • Φρεσκάδα και Ποιότητα πάνω από την Τιμή
    Συμβατικές Συμφωνίες – εξασφαλίζοντας συμβάσεις για συγκεκριμένους όγκους βάσει εποχιακών εκτιμήσεων, διασφαλίζουμε σταθερή προμήθεια φρέσκων φρούτων χωρίς την ανάγκη μακροχρόνιας αποθήκευσης, η οποία μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα.
    Διασφάλιση Ποιότητας – ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο χρήσης φρούτων που δεν βρίσκονται στην άριστη κατάσταση τους, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τη γεύση, την υφή και το θρεπτικό προφίλ των προϊόντων μας.
  • Προμήθεια από πιστοποιημένους παραγωγούς
    Στόχος μας είναι να προμηθευόμαστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά μόνο από καλούς παραγωγούς με την καλύτερη δυνατή ποιότητα και πολλά πιστοποιητικά για τα προϊόντα. Όπως για παράδειγμα:
    Γάλα από την Ισπανία – το ισπανικό γάλα μπορεί να προσφέρει μοναδικές γεύσεις και υψηλότερα πρότυπα λόγω των αυστηρών γεωργικών πρακτικών και των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών.
    Ζάχαρη με μικρή οπτομετρία – ειδικές πιστοποιήσεις βιολογικής και μη γενετικά τροποποιημένης προέλευσης, ως αφοσίωσή μας στην καθαρότητα των συστατικών και την ηθική προμήθεια.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

Προμηθευόμαστε τα φρούτα μας για την παραγωγή με στρατηγικό και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο τρόπο, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα, την τοποθεσία όπου είναι δυνατόν, και την παγκόσμια ποιότητα για τα εξωτικά φρούτα.

Τοπική προμήθεια

  • Βιωσιμότητα και Ποιότητα
    Καλλιεργώντας κεράσια, ροδάκινα, μήλα, ρόδια και βερίκοκα στην ιδιόκτητη τοπική μας έκταση 800 km², ελέγχουμε τις καλλιεργητικές πρακτικές, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα, ενδεχομένως βιολογική ή βιοδυναμική γεωργία στο μέλλον, και την υψηλότερη ποιότητα για αυτά τα φρούτα.
  • Υποστήριξη της Τοπικής Οικονομίας
    Η επέκταση της προμήθευσής μας σε άλλες τοπικές φάρμες στην Ελλάδα όχι μόνο βοηθά στην επέκταση όταν χρειάζεται, αλλά υποστηρίζει και την τοπική γεωργική οικονομία, ενισχύοντας ενδεχομένως καλύτερες σχέσεις με την κοινότητα και οικονομική ανθεκτικότητα.
  • Μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα
    Η τοπική προμήθεια ελαχιστοποιεί τις αποστάσεις μεταφοράς, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Παγκόσμια Προμήθεια

  • Ειδίκευση
    Αναγνωρίζοντας ότι ορισμένα φρούτα προέρχονται κατά προτίμηση από τις περιοχές καταγωγής τους (όπως τα μάνγκο από την Ινδία ή η σοκολάτα από τον Ισημερινό), διασφαλίζουμε ότι χρησιμοποιούμε συστατικά στην άριστη ποιότητά τους. Αυτό ενισχύει σημαντικά τη γεύση και την αυθεντικότητα του προϊόντος μας.
  • Διαφοροποιημένη Εφοδιαστική Αλυσίδα
    Συνεργαζόμενοι με προμηθευτές παγκοσμίως, διαφοροποιούμε την εφοδιαστική μας αλυσίδα, μειώνοντας τους κινδύνους από τοπικές διαταραχές, όπως καιρικά φαινόμενα ή πολιτική αστάθεια.
  • Πολιτιστική Αυθεντικότητα
    Η χρήση φρούτων από τόπους προέλευσης προσθέτει επίσης μια πολιτιστική ή εξωτική γοητεία στα προϊόντα μας, η οποία είναι ελκυστική για τους καταναλωτές που αναζητούν αυθεντικές γευστικές εμπειρίες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Η εύρεση μόνο φυτικών συστατικών μπορεί να είναι δύσκολη, δαπανηρή, ακόμη και περίπλοκη στη χρήση στην παραγωγή μας. Ωστόσο, κάθε φορά που χρειάζεται να ενσωματώσουμε ζάχαρη , χρώμα , άρωμα , πηκτωματικούς παράγοντες, συντηρητικά ή οποιαδήποτε άλλα συστατικά απαραίτητα για την επίτευξη χαρακτηριστικών προϊόντος, όπως η υφή, το χρώμα , η γεύση, το άρωμα, η διάρκεια ζωής και το πάχος, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να χρησιμοποιούμε φυτικά συστατικά που είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση και διαθέτουν τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις από όλους τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

Επιλέγοντας μόνο φυτικά συστατικά για όλες τις χρωστικές και αρωματικές ύλες, όχι μόνο αποφεύγουμε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τα τεχνητά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται συνήθως, αλλά και εμπλουτίζουμε τα προϊόντα μας με μια σειρά από οφέλη για την υγεία και γευστική εμπειρία.

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που αναγνωρίζεται κυρίως στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής και είναι εξαιρετικά θρεπτικό. Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην πέψη, προστατεύει το συκώτι και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από την εμμηνόρροια και είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία του κρυολογήματος και της γρίπης λόγω των αντιμικροβιακών του χαρακτηριστικών.

Το εκχύλισμα φλούδας κόκκινου σταφυλιού είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες, ρεσβερατρόλη και φαινολικές ενώσεις, οι οποίες προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και τη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης, προσφέροντας αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη υποστήριξη τόσο για τον εγκέφαλο όσο και για το σώμα, και προάγοντας την υγιή λειτουργία του αίματος.

Η λουτεΐνη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που ενισχύει και προστατεύει την υγεία των ματιών. Ανήκει σε μια κατηγορία ενώσεων γνωστών ως καροτενοειδή. Η λουτεΐνη, μαζί με άλλα καροτενοειδή όπως η ζεαξανθίνη, μπορεί να παίζει ρόλο στην πρόληψη ή την επιβράδυνση της εξέλιξης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Η βιταμίνη Β2, ή ριβοφλαβίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Βοηθά στη μείωση της κόπωσης, υποστηρίζει τις μεταβολικές λειτουργίες και μπορεί να είναι ευεργετική στη θεραπεία των ημικρανιών.

Ο χυμός ροδιού, εκτός από πλούσιος σε βιταμίνες E και C, είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Κ, φολικού οξέος και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στον χυμό καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει θετικά στη γονιμότητα.

Η σκόνη πάπρικας διαθέτει ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, καθώς είναι χαμηλή σε θερμίδες, χωρίς αλάτι και χοληστερόλη. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες C, A, B6 και E, οι οποίες προσφέρουν θεραπευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, η πάπρικα είναι γεμάτη με απαραίτητα μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, μαζί με κυτταροπροστατευτικές πολυφαινολικές ενώσεις όπως φλαβονοειδή, κατεχίνες, ρουτίνη, τανίνες και ανθοκυανίνες.

Οξύτητα και Συντηρητικά

Για τη συντήρηση και την οξύτητα χρησιμοποιούμε και πάλι μόνο φυτικά υλικά με πιστοποίηση ασφάλειας τροφίμων και υγείας.

Χρησιμοποιούμε μόνο φυτικό φυσικό σορβικό κάλιο, το οποίο είναι 10 φορές πιο ακριβό στην παραγωγή από το τεχνητό. Είναι ευρέως αναγνωρισμένο στη βιομηχανία τροφίμων ως συντηρητικό E202, ιδιαίτερα για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται για προϊόντα «καθαρής ετικέτας» από μεγάλες αρχές ασφάλειας τροφίμων όπως ο FDA και η EFSA . Το χρησιμοποιούμε μόνο στο 1/5 των συνιστώμενων δοσολογιών λόγω των οφελών της ιμβερτοποιημένης ζάχαρης μας.

Η πηκτίνη είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των φρούτων, ιδιαίτερα στα εσπεριδοειδή, τα μήλα και ορισμένα μούρα. Τη χρησιμοποιούμε ως πηκτικό παράγοντα στα τρόφιμα, ειδικά στην παραγωγή μαρμελάδων, ζελέδων και γλυκών του κουταλιού.

Το κιτρικό οξύ είναι ένα ασθενές οργανικό οξύ που βρίσκεται φυσικά σε εσπεριδοειδή όπως λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλια. Το χρησιμοποιούμε ως ρυθμιστή οξύτητας όταν χρειάζεται λόγω των διαφόρων ευεργετικών ιδιοτήτων του.

ΠΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΤΕΣ

Είναι πολύ πιο ακριβό για την παραγωγή, αλλά για να ακολουθήσουμε πλήρως όλες τις οδηγίες μας όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια, χρησιμοποιούμε επίσης όλα τα φυσικά συστατικά και συστατικά που είναι ασφαλή για τα τρόφιμα ως πυκνωτικά και γαλακτωματοποιητές.

Καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη (CMC), χρησιμοποιούμε ως πυκνωτικό όταν χρειάζεται (μαλακό παγωτό). Η CMC είναι ένα ανιονικό, υδατοδιαλυτό πολυμερές που προέρχεται από την κυτταρίνη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σχηματίσει γέλες ή να πυκνώσει διαλύματα όταν ενυδατωθεί. Είναι γνωστή για την μη τοξικότητά της, την άοσμη και άγευστη φύση της, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για τις πολιτικές μας.

Η ξανθάνη είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που παράγεται από το βακτήριο Xanthomonas campestris μέσω ζύμωσης, καθιστώντας την βιοδιασπώμενη και φιλική προς το περιβάλλον σε σύγκριση με τα συνθετικά πυκνωτικά. Βελτιώνει την υφή, σταθεροποιεί τα γαλακτώματα και παρέχει ομοιόμορφη συνοχή. Την εκτιμούμε ως φυσικό συστατικό χωρίς γλουτένη που μιμείται την ελαστικότητα και τη δομή που παρέχει η γλουτένη. Την χρησιμοποιούμε σε σάλτσες, ντρέσινγκ και ως σταθεροποιητή στο παγωτό για την πρόληψη του σχηματισμού κρυστάλλων πάγου.

Χρησιμοποιούμε το E471 που παράγεται από γλυκερόλη και λιπαρά οξέα που προέρχονται από φοινικέλαιο και το χρησιμοποιούμε ως γαλακτωματοποιητή σε αναλογία 0,01% στα προϊόντα μας, όπως το μαλακό παγωτό. Βοηθά στην ανάμειξη δύο μη αναμίξιμων υγρών, όπως το λάδι και το νερό, σχηματίζοντας σταθερά γαλακτώματα. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) το θεωρεί ασφαλές για κατανάλωση χωρίς καθορισμένη αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη.